top of page

FAQ-Preguntes freqüents

Normalment solen baixar força el primer trimestre de primer de batxillerat ja que la metodologia és molt diferent i el nivell d'exigència és molt més alt del que un està acostumat. No obstant això, un cop agafat el ritme, cadascú pot arribar al màxim de les seves possibilitats adaptant-se a l'exigència i al mètode de treball.

A més, a final de curs, els professors miren d'ajustar les notes de manera que siguin equiparables a les que obtindries cursant el batxillerat normal perquè al cap i a la fi competeixes amb la resta d'estudiants per accedir a la universitat.

03 /
Baixen molt les notes?

No, la organització del Batxillerat Internacional ofereix el programa en cinc llengües oficials entre les quals es troba el castellà. Aquesta és la llengua escollida per l'Institut i en la qual s'hauran de redactar tots els treballs i els examens oficials del Diploma (no els parcials ni els trimestrals). 

Les classes diàries s'impartiran en català, així com els llibres que utilitzareu la major part del temps, que també estaran en català, excepte els del BI, que estaran escrits en anglès perquè venen d'Austràlia.

01 /
El Batxillerat Internacional es cursa en anglès?

Per accedir a la universitat catalana de la mateixa manera que ho fan els altres, sí que és recomanable presentar-se a les PAU. És possible arribar a convalidar la nota de les assignatures comunes de les PAU amb la nota que obtinguis del BI però el procés és dificultós ja que les notes de BI es fan públiques al juliol després de que es realitzin les sol·licituds per les universitats nacionals. Això fa que per escollir l'opció de la convalidació hagis d'esperar a la convocatòria de setembre de les PAU i es redueixin les teves possibilitats d'admissió.

Per aquests motius, és molt aconsellable presentar-se a ambdós examens per intentar obtenir el diploma i a més accedir de forma directa a la universitat. 

No obstant això, en el cas de que siguis admès en una universitat internacional no necessitaràs examinar-te de les PAU.

02 /
És necessari examinar-se a les PAU?
Es fan més hores de classe?

Com que cursaràs els dos batxillerats i adquiriràs nous conceptes, necessitaràs més hores perquè els professors puguin explicar tot el temari, així que tant a 1r com a 2n faràs 2:30h més la tarda del dilluns i a 2n, 1:40h el dimecres.

A part de les hores oficials, hauràs d'anar algunes hores extres a l'institut per tal de portar a terme exploracions, treballs, pràctiques...

06 /
05 /

Més enllà de les diferències econòmiques, no hi ha cap diferència acadèmica lligada directament al fet de tenir la beca. Si bé és veritat que els que són becats són els que fan millor paper en les proves de selecció, les notes no segueixen necessàriament el mateix ordre. 

Les diferències es noten tan sols quan arriba algun pagament de coses cobertes per la beca com són els examens del BI o el viatge que es fa a primer.

Per altra banda, els becats disposen d'un ordinador portàtil a la classe però que sempre acabem compartint becats i no becats.

També és veritat que el fet que la majoria dels becats venen de fora de Girona fa que hi hagi molts becats vivint a l'alberg i per tant en un ambient una mica diferent que pot comportar alguna diferència pel fet de viure amb altres companys.

Existeixen diferències entre becats i no becats?

Si vols cursar el Batxillerat Internacional al Vives, tindràs l'oportunitat de fer el batxillerat convencional  i a més a més el programa del Diploma, així que faràs les dues coses alhora. 

La diferència principal és la quantitat de feina, treballs, obligacions... que tindràs respecte el que només fan el batxillerat convencional, a més de l'oportunitat d'explorar temes i conceptes més profundament i fora del temari català.

Les maneres de treballar seran molt diferents i amb un caire més analític que memorístic. Realitzaràs moltes pràctiques de laboratori i molts escrits extensos que ajudaran a estimular el teu esperit crític.

04 /
Què el diferencia del batxillerat convencional?
bottom of page